Esperi Hoitokoti Marjalinna, Sastamala

Esperi Hoitokoti Ratamo, Säkylä


Esperi Koti Ratamo tarjoaa asumispalveluja päihdekuntoutujille Säkylän keskustassa.
Materiaalit
Ota yhteyttä
Koppalankuja 6, 27800 SäkyläKatso kartasta

Esperi Koti Ratamo tarjoaa asumispalveluja päihdekuntoutujille Säkylän keskustassa. Asukkaalla voi päihderiippuvuuden lisäksi olla psyykkisiä ja/tai fyysisiä sairauksia ja käytössä liikkumisen apuvälineitä. Ratamossa on yhteensä 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen sekä 15 palveluasumisen asukaspaikkaa.

Yksilöllistä tukea

Asumisjakson pituus vaihtelee yksilöllisesti. Ratamo voi olla asukkaan koti pitkäänkin tai hän tulla kuntoutumaan sovitun ajanjakson. Ohjaajat antavat tukea päihderiippuvuuteen, taloudellisten asioiden hoitamiseen, itsensä hoitamiseen, vuorokausirytmin ylläpitoon, sosiaalisten taitojen harjoitteluun, apuvälineiden käyttöön sekä arjen askareisiin.

Asumiseen kuuluu kalustettu huone, liinavaatteet, ateriat viidesti päivässä, pyykkihuolto ja tarvittaessa huoneen siivous. Perusterveyspalveluissa käytetään Säkylän terveysasemaa. Erikoissairaanhoito määräytyy asukkaan kotipaikkakunnan mukaan.

Asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka vastaa kokonaisvaltaisesti asukkaan henkilökohtaisten asioiden sujumisesta. Ratamon työote on kuntouttava. Otamme huomioon asukkaan yksilöllisen toimintakyvyn, asukas tekee itse sen mihin pystyy. Asukkaalle tehdään hänen omien tavoitteidensa pohjalta kuntoutumissuunnitelma, jota seurataan kuukausittain. Toiminta perustuu kuntoutumissuunnitelmiin ja tukee asukasta kohti tavoitteitansa.

Toiminnallinen arki tukee kuntoutujaa

Toiminta-ajatuksenamme on tarjota turvallinen turvallinen ja viihtyisä ympäristö asukkaillemme. Sekä toimintaympäristö että tapa, jolla kohtaamme asukkaat on yksilöllinen, asukkaan erityispiirteet huomioiva. Ratamossa tuetaan asukkaan viihtyvyyttä, sosiaalisuutta, toiminnallisuutta ja omatoimisuutta. Asukkaita ohjataan löytämään mielekästä tekemistä, joka tukee kuntoutumissuunnitelmissa asetettuja tavoitteita. Ohjaajat pitävät erilaisia toiminnallisia ryhmiä ja kuljettavat asukkaita talon ulkopuoliseen toimintaan. Huomioimme myös omaisten mukanaolon asukkaan elämässä. Läheisillä on mahdollisuus asiakkaan luvalla osallistua hoitokokouksiin ja häntä koskevaan päätöksentekoon.

Kodinomaista asumista turvallisessa ympäristössä

Asunnot ovat yhden hengen huoneita, sisältäen oman WC:n ja suihkun. Asukkaat saavat halutessaan sisustaa huoneen oman mieltymyksen mukaan, vuode ja yöpöytä kuuluvat peruskalustukseen. Kaikki tilat, sisäänkäynnit ja ulkoalueet on suunniteltu esteettömiksi. Asukkaiden käytössä on oman huoneen lisäksi ruokasali, kaksi oleskelutilaa ja sauna. Erilaisia ryhmiä varten on oma tilansa. Yksikkö sijaitsee viihtyisällä alueella, hyvien liikenneyhteyksien ja terveyskeskuksen välittömässä läheisyydessä Säkylässä.

Yksikkömme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.

Nina Aksentjeff

Hei, kerron mielelläni lisää kodistamme. Tervetuloa tutustumaan!

Nina Aksentjeff
Yksikönpäällikkö
Tavoitettavissa arkisin klo 9-15
Ohjaajat 1
Ohjaajat 2
Sairaanhoitaja-tiiminvetäjä