Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste


Tervetuloa Esperi Care Oy:n saavutettavuusselosteeseen!

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.esperipaihdekuntoutus.fi/ ja on laadittu 8.7.2021. Palvelua ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta haluamme kiinnittää asiaan huomiota sivuston kehityksessä. Olemme toteuttaneet sivustolla saavutettavuusauditoinnin, jossa ilmenneitä puutteita olemme jo korjanneet ja jatkamme sivuston kehitystä saavutettavammaksi. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaa, kun saamme puutteita korjattua.

Digipalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WCAG-kriteeristö 2.1, tasot A ja AA). Alla lista puutteista, jotka ovat tiedossa. Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@esperi.fi tai puhelimitse soittamalla asiakaspalvelupäälliköllemme numeroon: 040 778 3535.

Sisällöt, jotka eivät ole saavutettavia

Kaikilla kuvilla ei ole kunnollista tekstivastinetta (esimerkiksi hoitokodin sivun kuvagallerian kuvat). (WCAG 1.1.1)

Osa kuvallisten nostojen linkkiteksteistä luetaan kahteen kertaan ruudunlukijalla. (WCAG 1.1.1, 2.4.4)

Tekstin ja taustan välinen kontrasti ei ole riittävä, kun tausta on vaaleanharmaa ja teksti punaista (mm. Kysy palveluista -elementissä). (WCAG 1.4.3)

Tekstin välityksen muuttaminen aiheuttaa ongelman etusivun otsikon kohdalla. (WCAG 1.4.12)

Toistuvien rakenteiden ohittaminen ei ole mahdollista: sivustolla ei ole Hyppää pääsisältöön -linkkiä, jolla voisi ohittaa päävalikon. (WCAG 2.4.1)

Näppäimistön kohdistus ei aina etene loogisessa järjestyksessä (mm. avattu kuvagalleria). (WCAG 2.4.3)

Linkkitekstien informatiivisuudessa puutteita (mm. footerin linkit, jotka vievät sivuston ulkopuolelle). (WCAG 2.4.4)

HTML-koodi ei ole täysin standardien mukaista. Sivustolla on nyt turhaan kaksi metatagia, jotka ajavat saman asian ja kahteen kertaan sama ID “gallery”. (WCAG 4.1.1)

Sivuston käyttöliittymäkomponenttien ohjelmallinen selvittäminen: sivustolla on linkkejä, joilla ei ole sisältöä. Ruudunlukijaa käyttävä kävijä ei tiedä, mitä linkit tekevät. (WCAG 4.1.2)